Main Photo
Informacje o zmarłym
Anna Campori (ur. 22 września 1917 w Rzymie, zm. 19 stycznia 2018 tamże) – włoska aktorka filmowa, teatralna i telewizyjna.

Filmografia:
1951: Una Bruna indiavolata jako pani Cartoni
1955: Il Coraggio
1958: Totò, Peppino e le fanatiche
1958: Susanna tutta panna jako matka Susanny
1958: Wenecja, księżyc i ty jako Claudia
1959: Ach, ten łobuz jako Dora Pezzella
1961: Sua Eccellenza si fermò a mangiare jako żona oberżysty
2003: The Accidental Detective jako Gegia

W 1937 poślubiła aktora Pietro de Vico, który zmarł w 1999. We wrześniu 2017 skończyła 100 lat. Zmarła 19 stycznia 2018 w wieku 100 lat.

źródło: wikipedia

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (24)